29/11/2018 : Het boek Suezkade van Jan Siebelink is geïnspireerd door het huis Suezkade 107/108

Jan Siebelink werd geïnspireerd tot het schrijven van zijn nr. 1 bestseller roman Suezkade door het zien van het pand, en dan vooral de portiek met de pilaren en het balkon, aan de Suezkade nummer 107/108.

Bron: Anoniem, tegel: Suezkade / Weimarstraat
Meer info: https://literatuurplein.nl/det...

23/11/2018 : De Brug

De Weimarstraat en ook de brug zijn vernoemd naar een Duitse hertog. Karel Bernhard van Saksen-Weimar-Eisenach was generaal van het Nederlandse leger bij de beroemde Slag van Waterloo, in 1815, waar Napoleon definitief werd verslagen.


De brug in neo-renaissancestijl dateert uit 1889 en is praktisch niet veranderd. Opmerkelijk, aangezien het wegverkeer sindsdien totaal veranderde en de brug dus bestand moest zijn en ruimte bieden aan autoverkeer, ook zware vrachtwagens, in beide richtingen. Let ook op de lantaarns met klimijzers, waar in vroeger dagen de lantaarnopsteker zijn ladder tegenaan plaatste.

The Weimarstraat and also the bridge are named after a German duke. Charles Bernhard of Saxony-Weimar-Eisenach was general of the Dutch army at the famous Battle of Waterloo, in 1815, where Napoleon was finally defeated.


The bridge in neo-renaissance style dates from 1889 and has practically not changed. Noteworthy, since road traffic has changed completely since then and the bridge must therefore be resistant and provide space for car traffic, including heavy trucks, in both directions. Also pay attention to the lanterns with crampons, where in the old days the lantern button put his ladder against.

Bron: , tegel: Suezkade / Weimarstraat

Conradkade_brug_Weimarstraat_afst_1901.jpeg