05/04/2019 : Kapper en reclame zuil

Hoog op de gevel de reclame voor de Kapper....

Het electriciteits huisje aan de rechterkant staat er gelukkig nog. De reclame zuil en" huisje" niet meer.
Waar was dat Huisje voor?

High up on the facade the advertisement for the Hairdresser ....

Fortunately, the electricity house on the right is still there. The advertising column and "little house" no longer.
What was that "little house" for?

Bron: Myrthe Cools, tegel: Beeklaan / Valkenboslaan

beeklaan kapper.jpg

05/04/2019 : Hotam Reisbureau

Deze foto's geven mooi weer hoe de hoek Laan van Meerdervoort en Valkenboslaan vroeger was. Reisbureau Hotam had er een vestiging en een aanvraag voor Neon verlichting In plaats van lampjes aan de gevel.

These photos beautifully illustrate how the corner of Laan van Meerdervoort and Valkenboslaan used to be. Hotam travel agency had a branch there and applied for Neon lighting instead of lights on the facade.

Bron: Myrthe Cools, tegel: Beeklaan / Valkenboslaan
Meer info: http://www.haagsebeeldbank.nl/...

hotam.jpg

valkenbosplein:hotma.jpg

03/03/2019 : Albert Heijn

Op deze foto zie je hoe de Duitsers de stad verlaten in mei 1945. Het pand waar nu Schoonenberg hoorcomfort in gevestigd is was in die tijd een Albert Heijn...


On this picture you can see how the Germans leave the city in May 1945. The building that now houses Schoonenberg hearing comfort was at that time an Albert Heijn ...

Bron: Myrthe Cools, tegel: Beeklaan / Valkenboslaan
Meer info: http://www.haagsebeeldbank.nl/...

valkenbosplein ah.jpg

22/02/2019 : Toko toet


Toko Toet is in de jaren 1950 voortgekomen uit vishandel Toet aan de Beeklaan 376. Naast vis ging men in die periode exotische conserven, kruiden en Indische hapjes, bereid door een Indische kokkin, verkopen. Na de heer Toet werd de toko achtereenvolgens geleid door mevrouw Noppen, de heer Henkel en mevrouw Broekhuizen, tot Fred Jansen de zaak overnam. Fred Jansen (Rotterdam 1951) is geboren uit een Indische moeder en een Hollandse vader. Zijn moeder kookte oorspronkelijk bij Onze Toko, aan de Beeklaan in Den Haag, tegenover vishandel Toet. Toen vishandel Toet slechter ging draaien, nam Onze Toko het bedrijf over. Fred Jansen is sinds 1981 eigenaar.

Bron: Myrthe Cools, tegel: Beeklaan / Valkenboslaan
Meer info: https://www.omroepwest.nl/tv/p...

12/01/2019 : Juwelierszaak

Het pand aan de Beeklaan 345 is nu een woonhuis maar voorheen hebben er twee generaties Juweliers/klokkenmakers in gezeten. Zelf ben ik er geboren en getogen. Mijn opa Boogaard was de eigenaar van de zaak. Hij werd langzaamaan blind en toen nam mijn vader Ben Boogaard de zaak over. Dat deed hij met veel plezier. Hij was ook heel muzikaal. Na zijn pensioen ging hij als vrijwilliger langs bejaardenhuizen en gevangenissen om de mensen aldaar muzikaal te entertainen onder de naam Bennie Evergreen. Hij speelde namelijk op de vleugel of electronisch orgel evergreens als: tulpen uit Amsterdam.

Ook staat dit pand met foto en al beschreven in het boek: Wonen in Den Haag, Victor Freijser, Uitgeverij “De Nieuwe Haagsche”.

Nog niet zolang geleden stond ik voor het pand en hoorde muzikale klanken....ik kon het niet laten om aan te bellen met de vraag of ik even binnen mocht kijken. Dat mocht. De winkel was verbouwd tot een prachtig woonhuis. In de voormalige etalage stond nu een keukenblok, mijn vaders atelier en werkplaats was nu een slaapkamer....maar het mooiste verhaal vond ik wel dat in het nieuwe woonhuis nu een tweeling musiceerde. Ze studeerden aan het conservatorium in Den Haag.

Dat maakte voor mij de cirkel of life rond!

Bron: Anoniem, tegel: Beeklaan / Valkenboslaan

09/01/2019 : The Hague Streetarttour 3

BEEKLAAN 379 Dit elektriciteitshuisje is de grootste van de The Hague Street Art Tour. Drie graffiti artiesten die zijn aangesloten bij The Hague Street Art hebben allen in hun eigen stijl werk gemaakt wat samen zorgt voor een indrukwekkend geheel. Sjors Kouthoofd, Jill Martens en Tobias Becker Hoff hebben ‘old-school’ graffiti gecombineerd met grappige personages die zowel gedetailleerd als minimalistisch geschilder zijn.

Bron: thehaguestreetarttour, tegel: Beeklaan / Valkenboslaan
Meer info: http://www.thehaguestreetartto...

3 beeklaan tegel 23.JPG

09/01/2019 : René

Laan van Meerdervoort op nr. 322 is banketbakkerij 'René' gevestigd. Deze foto is van omstreeks 1935.
Grappig om te zien dat er toen ook een soort "automatiek" bestond. Kijk maar in het halletje.

Laan van Meerdervoort at no. 322 is 'René' confectionery located. This picture is from about 1935.
Funny to see that there was also a sort of "automatic". Just look in the hallway.

Bron: Myrthe Cools, tegel: Beeklaan / Valkenboslaan
Meer info: http://www.haagsebeeldbank.nl/...

rene.jpg

04/12/2018 : GuldenKlinkers: Bew. Groep Stephensonstraat

Alle mensen die samen actie ondernemen om hun omgeving schoner, veiliger of prettiger te maken kunnen de Gulden Klinker krijgen. Iedereen kan meedoen: van buurtbewoner tot winkelier en scholier.

Bron: Anoniem, tegel: Beeklaan / Valkenboslaan
Meer info: https://www.denhaag.nl/nl/in-d...

23/11/2018 : Jan Stolker

De Beeklaan vormde vanouds de gemeentegrens tussen Den Haag en Loosduinen en hier lag ook het uitgestrekte landgoed Valkenbosch, dat bij de stadsuitbreiding van 1903 transformeerde in de wijk Valkenboskwartier. De Valkenboslaan kreeg dezelfde diagonale richting als die van de iets oudere Regentesselaan.

Een schilderij van Jan Stolker uit 1766 toont ons een glimp van dit imposante landgoed dat zich uitstrekte tot Hanenburg en de toenmalige bewoners, getiteld; ‘Abraham van Rijckevorsel en gezin op Valkenbosch’. Het familiewapen van deze zeer rijke bewoners past bij de toenmalige woonomgeving; een groene achtergrond met daarop drie kikkers.

(Museum Rotterdam, collectienr. 11229-A-B)

Bron: , tegel: Beeklaan / Valkenboslaan
Meer info: https://museumrotterdam.nl/col...

11296_1.jpeg

Valkenbosch Rijckevorsel.jpeg